Sárga nárcisz a nagybetegekért

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány Méltóság Mezeje című rendezvényén megemlékeztek azokról, akik már csak szeretteik szívében élnek és azokat is köszöntötték, akik áldozatos munkájukkal megkönnyítik a gyógyíthatatlan betegek szenvedéseit a betegágyak mellett.

hirdetés

Egy szál nárcisszal köszöntettek minden résztvevőt március 22-én, szombaton a Méltóság Mezeje elnevezésű rendezvényen Pécsett az északi várfalnál a Káptalan utcában. A nárcisz a daganatos betegek és az őket gondozók jelképe, az élet, a remény és a ragaszkodás kifejezője.

Kővári János, fideszes képviselő, az önkormányzat emberi erőforrás fejlesztési bizottságának elnöke rövid beszédében úgy fogalmazott, a sárga virág jelképezi mindazt a reményt, ami a nagybetegek küzdelmeit segíti. Arra bíztatott mindenkit, hogy ne sajnálja másoktól a szeretetet, ami minden helyzetben nagy erőt adhat.

hospice3
Gyenis Gabriella, Kővári János és Csikós Ágnes (balról jobbra)

Gyenis Gabriella, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének elnöke hangsúlyozta, mennyire fontos az életminőség javítása még a legnehezebb pillanatokban is.

Dr. Csikós Ágnes, a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány elnöke a családi összefogás és az alapítványok támogató erejének fontosságát emelte ki.

hospice2

A méltóság megőrzése a hospice alapítvány legfontosabb célkitűzése, ősz óta pedig önkéntes programot is indítottak.

A rendezvényen műsorral készült többek között a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola kórusa, a PTE I. sz. Gyakorló Általános Iskola és az Ördögszekér Kompánia.