Kemény nyílt nap: sebkötözés, foghúzás

Az orvosi munka szépségeibe és mindennapjaiba is betekinthettek a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara nyílt napján résztvevő diákok. A kar iránti érdeklődés megduplázódott az elmúlt két évben.

hirdetés

Több mint 520 középiskolai diák volt kíváncsi az egyik hetilep listája alapján Magyarország legjobb orvosi képzőhelyére, a pécsi orvoskarra, amely sajátos nyílt nap keretében mutatta be teljes képzési kínálatát.

Az érdeklődők az egyes szakmák rejtelmeibe is bepillantást nyertek, sőt, magukat is kipróbálhatták az Aulában: disznólábat, csirkét varrhattak sebészorvosok irányítása mellett, készíthettek gyógyító krémeket, teákat gyógyszerészek segítségével, fantomfejen gyakorolhatták a foghúzás helyes technikáit fogorvosok útmutatásai alapján, gyakorolhatták a sebek kötözését.

A karra ellátogató több mint félezer középiskolás diák emellett informatív előadásokat hallgathatott a szakok felépítéséről, a felvételi rendszer várható változásairól.

Az eseményen a kar vezetői mellett a hallgatói szervezetek képviselői, aktivistái is jelen voltak, így az érdeklődők közvetlenül a diákoktól kérhettek információkat a hallgatói életről, a kollégiumokról és élményeikről.