Segítenek a filharmonikusok

A filharmonikusok is meghajtják a fejüket az áldozatok előtt

A Pannon Filharmonikusok nemzetközi jó híre együtt jár azzal, hogy a zenekar társadalmi felelősségvállalása nem áll meg az országhatáron.

hirdetés

A társulatot mélyen megrázta a közelmúltban a Fülöp-szigeteken történt katasztrófa híre. A Hayain néven emlegetett tájfun több ezer halálos áldozatot követelt, köztük sokan szülők, így megbecsülhetetlen azoknak a gyerekeknek a száma, akik egyedül maradtak, család, otthon és biztos menedék nélkül.

A Pannon Filharmonikusok csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány „Fogadj örökbe” programjához, melynek keretében a szervezet olyan támogatókat keres, akik egy éven keresztül havi 3 ezer forinttal segítik a segítségre szoruló, Fülöp-szigeteki gyerekeket. A zenekar a következő három koncertjén, alkalmanként 100 darab jegyet kínál 3000 forintos áron megvételre, és a jegyekből befolyt teljes összeget a Fogadj örökbe! programnak ajánlja fel, ezzel 25 Fülöp-szigeteki kisgyereket támogat egy teljes éven keresztül.

A Baptista Szeretetszolgálat a felajánlott támogatást elsősorban arra fordítja, hogy tiszta ivóvizet, orvosi ellátást, ruhát és rendszeres háromszori étkezést biztosítson a gyerekeknek. A következő lépésben segítik őket szüleik, hozzátartozóik megtalálásában, ezután következik az árván maradt gyerekek elhelyezése.

A koncertek, melyeken Fogadj örökbe-jegy vásárolható:

Múzsa & Szegediek 2013. november 21., csütörtök 19 óra, Kodály Központ

Zenekari Szenvedély 2013. november 29., péntek 19 óra, Kodály Központ

Európa & PFZ 2013. december 8., vasárnap 19 óra, Kodály Központ