Segítenek a PTE hallgatói

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Pécs-Normandia Lions Club, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a PTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (HÖK). Az együttműködés célja, hogy a családi napköziben és a nyári táborokban minél több fiatal felnőtt vegyen részt a nemes célú, önkéntes munkákban.

hirdetés

A LIONS mozgalom a világ egyik legnagyobb jószolgálati szervezete, és az ENSZ alapokmányának egyetlen civil aláírója. A Pécs-Normandia Lions Club huszonöt pécsi önkéntessel működteti a „MentőÖv” Szülőszállást, valamint a Lions Suli Családi Napközit. A szülőszálláson a Pécsett kezelt beteg és koraszülött gyermekek szülei lakhatnak térítésmentesen a gyógykezelés időtartama alatt. A 2010-ben bővített 10 szobás, 28 férőhelyes szállás minden igényt kielégít, valamennyi szobához külön fürdőszoba tartozik.

A napköziben rászoruló diákok ingyenes délutáni ellátását és tanítását végzi az egyesület a „tanulj, ne kallódj” mottót a zászlajára tűzve, hiszen nagyon sok tehetséges gyermek fordít hátat az iskolának és a tanulásnak a rossz közeg hatására. A klub üzemeltetését az önkéntes munkák mellett adományokból, az adó 1 %-ának felajánlásból, jótékonysági rendezvények bevételéből és pályázati pénzekből finanszírozzák.

A Pécsi Tudományegyetem elsőként lépett a Lions Club felé, amely a hallgatók számára nagyon sok tapasztalatot nyújthat a jószolgálatról és az egyenlő bánásmód elvéről. A megállapodás értelmében a PTE a HÖK közreműködésével meghirdeti hallgatói között a klubnál végezhető önkéntes munka lehetőségét, így a jelentkezők közvetlen betekintést nyerhetnek az egyesület jószolgálati tevékenységébe, és maguk is hozzájárulhatnak a nemes program sikeréhez. Az aláírást követően a Pécs testvérvárosában, Fellbachban működő Lions Club képviselője játékokat adott át a PTE Gyermekgyógyászati Klinika betegei számára.