Fórumot tartott az Amerikai Kereskedelmi Kamara Pécsett szerdán, a cél az volt, hogy a vállalatok és az intézmények közös munkájával segítsék a középiskolások pályaválasztását.

hirdetés

Karrierorientációs roadshow-t tartott szerdán Pécsett, a városháza dísztermében az Amerikai Kereskedelmi Kamara, az eseményre többek között a vállalatok képviselőit és az oktatási intézmények vezetőit hívták. Az esemény célja az, hogy összehozza a szereplőket, így a későbbiekben közösen tudják segíteni a középiskolások pályaválasztását.

Páva Zsolt polgármester mondott köszöntőt

Az eseményen köszöntőt mondott Páva Zsolt, Pécs polgármestere, aki többek között hangsúlyozta, elképesztő sebességgel alakul át körülöttünk a világ, különösen fontos a fiatalok pályaorientációjának segítése.

Beck Ildikó ismertette a programot

Beck Ildikó, az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnökségi tagja azt emelte ki, évente hazánkban mintegy százezer diák fejezi be a középiskolai tanulmányait, szakmai programjukkal kívánják segíteni őket abban, hogy milyen konkrét munkakört vagy szakot válasszanak.

A Karrierorientációs Program lényege, hogy a cégek önkéntesei, az úgynevezett karriernagykövetek iskolai látogatások keretében pályaorientációs előadásokat tartanak középiskolás diákoknak. A mostani esemény, illetve az ezt követő kampány segíti a cégeket és az iskolákat az egymásra találásban is.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara mintegy 360 céget tömörít, ennek 40 százaléka amerikai, 30 százaléka nemzetközi és 30 százaléka magyar. A szervezet hasonló fórumokat tart idén Pécsen kívül Debrecenben és Székesfehérváron.

Hirdetés