Segített a zene

Karácsony ünnepének méltó köszöntésére a családokat várta bensőséges hangulatú hangversenyére a Pannon Filharmonikusok december 23-án, advent utolsó vasárnapjának délutánján.

hirdetés

Az általános iskolás korúaknak szóló koncerten a Pannon Filharmonikusok mellett a Pécsi Nemzeti Színház művészei – Györfi Anna, Stubendek Katalin, és a Vivat Bacchus énekegyüttes tagjai (Balásy Szabolcs, Szentgyörgyváry Károly, Szentgyörgyváry Péter, Szentgyörgyváry Gergely, Bognár Szabolcs) zenével, versekkel, karácsonyi énekekkel örvendeztették meg az ünnep lázában égő gyerekeket. Vivaldi Négy évszakából a Tél és Corelli Karácsonyi concerto grosso című műve mellett jól ismert karácsonyi énekek szimfonikus hangszerelése, és ismert musicalek részleteinek sora ölelte körbe Weöres Sándor, József Attila és Ady Endre ünnepi verseit. Az est karmestere Bókai Zoltán volt.

A családi karácsonyi hangversenyre karon ülőknek a szülő, nagyszülő ölében ülve ingyenes volt a belépés.

Az óvodásokat kézműves játszó várta a koncert ideje alatt, hogy a család minden gyermeke részt vehessen a programon.

A Pannon Filharmonikusok ajándékaként a Pécsi Gyermekotthon lakói is részt vehettek a karácsonyi hangversenyen.

„Gyakorló apukaként tudom, hogy a kisgyerekek ünnepi kultúrájára is vigyázni kell. Bízom abban, hogy a zene, közös ének, versek a karácsony igazi lényegét közvetítik a gyerekeknek, gyermekotthonban élőknek és családban élőknek egyaránt.” – mondta Horváth Zsolt a zenekar igazgatója