Segítették a munkavállalást

Az első negyedéves adatok alapján 680 ezer ember munkavállalását segítette a kormány által elindított munkahelyvédelmi akció – mondta Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának szóvivője szerdán Szentkirályon.

hirdetés

Az akció célja az volt, hogy a munkaerőpiacon hátrányos, veszélyeztetett helyzetben lévő társadalmi csoportok számára biztosítsa a munkahelyek megtartását – hangsúlyozta a politikus, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. telephelyén, Balogh Leventével, a cég ügyvezető igazgatójával közösen tartott sajtótájékoztatón.

Zsigó Róbert a részletes adatokat ismertetve elmondta: 680 ezer ember több mint fele 55 év feletti, harmada alacsony iskolai végzettségű, szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozik. Több mint 100 ezer pályakezdő, 25 ezer kisgyermekes anya tudta a program segítségével megőrizni a munkahelyét, valamint 4 ezer tartós álláskereső talált magának munkahelyet – tette hozzá.

A kormány e hátrányos, veszélyeztetett csoportok foglalkoztatásához a hazai vállalatok részére jelentős adó- és járulékkedvezményt ad – fűzte hozzá. Csak márciusban 9 milliárd forint adókedvezmény maradt a magyar vállalkozásoknál – hangsúlyozta.

A tervekről szólva a Fidesz szóvivője kiemelte: az év végéig el szeretnék érni, hogy ezek az intézkedések legalább egy millió munkahelyet segítsenek megtartani.

Balogh Levente, a hazai ásványvíz piac 11 százalékát, árbevétel szempontjából a 17 százalékát elérő, tisztán magyar tulajdonú vállalkozás tulajdonosa, egyben ügyvezetője kiemelte: a gazdasági válság előtt 123 embert foglalkoztattak a társaságnál, ma 180-at.

Az ügyvezető úgy fogalmazott: a kormány által nyújtott akcióterv adókedvezményeinek a többségét igénybe tudják venni, évente több millió forintot megtakarítva a cégnek, amelyet fejlesztésre fordítanak.

Jelenleg huszonhat 55 évnél idősebb munkavállalót, tizenhárom 25 év alatti pályakezdőt, valamint hét tartósan állást kereső személyt és kisgyermekes anyát foglalkoztatnak – ismertette.