Segítik a hajléktalanokat

Személyautókat adott át utcai szolgálatok számára a Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) segítve a szociális munkát és a hajléktalanok ellátását.

hirdetés

Soltész Miklós, az EMMI szociális és családügyi államtitkára hétfőn, a fővárosban tartott  átadón elmondta: kilenc autó megvásárlására a tárca 30 millió forintot biztosított.

Budapest mellett, hat vidéki város – Debrecen, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár, Nagykanizsa és Pécs – utcai szociális szolgálata kap autót – közölte.

Soltész Miklós elmondta, a szolgálatok feladata, hogy felkeressék a legnehezebb időszakokban az utcán élő embereket, és lehetőség szerint eljuttassák őket valamilyen szálláshelyre.

Közölte, hamarosan újabb pályázatot írnak ki szintén 30 millió forintos kerettel, majd jövő év első felében a következőt.

Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár bejelentette, hogy hétfőn a Hajléktalanokért Közalapítvány megkapta azt a 373 millió forintos forrást, amiből a téli krízisellátás pályázatait ki tudja írni.

A pályázat várhatóan már a héten megjelenik – tette hozzá.

A közreadott sajtóanyag szerint a hétfőn átadott gépjárművek használatára és üzemben tartására a Hajléktalanokért Közalapítvány írt ki pályázatot. A felhívásra összesen 28 pályázat érkezett.

Jelenleg 83 utcai szociális szolgálatra érvényes működési engedéllyel rendelkező szervezetet támogat az állam, évente megközelítőleg mintegy 500 millió forintos keretösszeggel – olvasható a dokumentumban.

MEGOSZTÁS
Előző cikkKészítsünk üvegzenekart!
Következő cikkJapán tradíciók