Sellyei éhségmenet

Újra útnak indult az éhségmenet Budapestre, ezúttal Sellyéről. A “Munkát, kenyeret!” tiltakozó akcióhoz főleg helyi, közmunkásokból álló csoport csatlakozott. Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő azt mondta: többek között a közmunkások bérének növelését akarják elérni. A FIDESZ helyi képviselői étellel megrakott kosarat akartak átadni Nagy Attilának, de nem kért – idézem – a “kegyelemkenyérből”.

Két tucat, zászlókat lengető demonstráló gyűlt össze az ormánsági település főterén, Sellyén. Innen indult az az éhségmenet, amelyik február 11.-re, azaz a tavaszi ülésszak kezdetére akar Budapestre érni.

-Munkát, kenyeret zászlót tartok a kezemben, mellyel egy csendes demonstrációt hajtunk végre Sellyétől Harkányig – nyilatkozta egy tiltakozó.

A menethez a tervek szerint több helyszínen csatlakoznak majd. Napi 30 kilométert gyalogolnak. Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő azt mondta:  a közmunkások bérének emelését, igazságosabb közteherviselést, a munka törvénykönyve, valamint az elmúlt két évben hozott szociális tárgyú jogszabályok felülvizsgálatát is szeretnék elérni.

Nyakó István elmondta: “Messze nem arról van szó, hogy csak a Közmunkás Szakszervezet igényeit kéne kielégíteni, ugye 60 ezer 200 forint volt 2010-ig a nettó munkabérük, tavaly 47 ezer. 13 ezer 200-t vettek ki a zsebükből, egyik szféra sem szenvedett ilyen bérveszteséget.”

Miklós József, a Baranya Megyei Közgyűlés Ormánságért felelős tagja szerint az elmúlt években az Ős-Dráva projekt keretében több mint 400 embernek adtak a térségben munkát, ezért nem érti a tüntetőket.

-Elindult egy Start munkaprogram, ami azt a célt szolgálja, hogy mindenkinek legyen munkája – tudtuk meg  Miklós Józseftől, Baranya Megyei Közgyűlés Ormánságért felelős tagjától.

A FIDESZ helyi képviselői megrakott kosárral készültek. De azt nem vette át a demonstrálókat vezető Nagy Attila, Sellye polgármestere.

Úgy nyilatkozott, hogy a kegyelem kenyérből nem kérnek az ott jelenlévők.

Az első, munkanélküliekből álló tiltakozó menet tavaly február 6-án indult el Miskolcról a fővárosba ugyanezen céllal, “de nem változott semmi” – mondta Nyakó István. Ezért indultak újra útnak.

 

hirdetés

6 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Hahaha, a tények makacs dolgok. Hahaha, akkor is ez jut eszedbe ha szüleid, gyereked, osztálytársad látod, hogy hiába dolgozott évtizedeket, emberileg, lelkileg omlik össze. A te nagystílű forintjaid, amit nagylelkűen esetleg adsz majd egy-egy alkalommal, az nem fogja megmenteni, de téged se fog megmenteni attól, hogy egy lelki nyomo…nc legyél ezzel a gondolkodással. A cél a lényeg, és az, hogy ne hozzád hasonlók, akik átnéznek az elesetteken, rajtuk hahaha-zanak.

 2. Ki ez a miklós józsi? A “lakatos dr.józsi” a megyei önkörmányzat tagja, tiffán úr és a fidesz talpnyalója, aki a diósviszlói önkormányzat pm.helyettese. De hát szegénynek neki is meg kell élni, hogy ne a kedves doiósviszlói HO nején élősködjön a “mérnök úr”-ahogy be szokott mutatkozni !!!. Amit tett az olyan aljas s megalázó volt az emberekkel szenbe, hogy azt sem tartottam volna ördögtől távollévőnek, ha szembeköpik a tetüt. Fogalma sincs a józsinak-mert nem is értheti a tyúk eszével-hogy miért indultak el az emberek Bp-re az éhségmnetbe. Remélem ez a húgyagyú egyszer hasonló sosra jut.. Van kicsit több mint 1 éved s utána game over.

 3. Igazi éhezők, mint Gyurcsány a Kossuth téren. A menet vezetője, aki Jaguárral jár. A menet, melynek résztvevői a harkányi négycsillagos hotelben pihentek előző este. Röhej és szánalom. Igazi MSZP-s munka.

 4. Undoritó amit az mszp csinál ezekkel a szerencsétlen kiszolgáltatott emberekkel. Pont miattuk tart itt az ország gazdaságilag és mentálisan. A fidesz meg a haverok helyzetbe hozása helyett ezeket számoltatná el és ne a népet nyomoritsa össze vissza a hülye adózgatásaival!!!

 5. Miklós Józsefhez
  Akkor lenne életszerű amiről itt regél , ha így hangzana : 2011 től 400 ember kapott munkát az Ős-Dráva programban ! Sajnos nem erről van szó !
  Ahogy a Tiffán beszélt 01.31. én reggel a rádióban az engem is felháborított .
  Nem a Strabagnak , Simicskának , Csányinak….stb kell meggazdagodnia bármilyen projekten-programon , hanem annak a népnek , aki sajnos már elfelejtette megművelni a kiskertjét is .

Comments are closed.