Sikeres évet zárt a LAFARGE

Lafarge (2)

hirdetés

Átadása után azonnal a baranyai ipar meghatározó szereplője lett a LAFARGE Királyegyházi Cementgyára. A sikeres piacépítés mellett a cég idén több újdonsággal is meglepte környezetét.

Több mint két éve kezdte meg folyamatos termelését a LAFARGE Királyegyházi Cementgyára, és Európa egyik legmodernebb cementipari gyártója azonnal a baranyai ipar, de az egész hazai építőanyag-ipar meghatározó szereplője lett. A gyárat a stabil működés és a biztonságos foglalkoztatás mellett a folyamatos innováció és termékfejlesztés jellemzi.

Lafarge

A LAFARGE hazai gyárában véghezvitt mind hazai, mind nemzetközi viszonylatban jelentős technológiai eredményeknek és a munkatársak szakértelmének köszönhetően olyan kedvező tulajdonságokkal rendelkező cementtermékeket sikerült előállítani az elmúlt két év során, mely lehetővé tette a beton nem szokványos alkalmazását is.

A kiemelkedő munkavédelmi eredményeknek köszönhetően Európa legmodernebb cementgyára a biztonság terén is a legkiválóbbak közé lépett. A Királyegyházi Cementgyár a LAFARGE Közép-Európai Klaszter tagjaként, testvérgyáraival együtt, augusztusban belépést nyert a LAFARGE nemzetközi Munkavédelmi Kiválóságok Klubjába.

Lafarge (1)

A világ 64 országában jelen lévő LAFARGE közel 150 gyára között megszerzett arany minősítésű, klaszternek járó tagsághoz a baranya megyei építőanyag-üzem nagyban hozzájárult. Megnyitása óta az összesített helyszíni elsősegély, illetve orvosi ellátást igénylő esetek száma rendkívül alacsony, valamint több mint 865 nap telt el súlyos baleset miatt bekövetkezett munkaidő kiesés nélkül. Ez kiemelkedő teljesítmény, hiszen leginkább a Királyegyházi Cementgyárat csak olyan gyárak előzik meg, amelyek már hosszú évek óta üzemelnek komolyabb baleset nélkül.

Az elismerés nemcsak a munkavállalóktól követel nagyobb figyelmet, hanem a gyár területére belépő beszállítóktól, partnerektől is, hogy továbbra is megőrizzék a világ építőipari üzemei között elért kiváló helyezést. Az eszközök, berendezések minősége mellett azok rendeltetésszerű, így balesetet elkerülő használatát folyamatos képzéseken oktatja, illetve ellenőrzi.

A nyitottság jegyében a cementgyár idei éve bővelkedett nyilvános attrakciókkal is. A nyílt napok mellett a legnagyobb sikert az aratta, amikor negyven négyzetméteres falfestményt avattak szeptember 20-án a Királyegyházi Cementgyárban. A Szentlőrinci járás nyolc településéről érkező huszonhárom diák kilenc nap alatt hozta létre azt az alkotást, amely feldolgozza a fenntartható fejlődés, és az ipari ökológia fogalmait, továbbá a cementgyár kapcsolatát a környezettel. A helyi közösségeket támogató kezdeményezéseinek köszönhetően a LAFARGE Cement Magyarország Kft-t a „Közös ügyek- közös felelősség” kategóriában CSR Hungary Díjat nyert el.

(x)