Sikeresen biztosították a Busójárást

Évről-évre növekszik a mohácsi Busójárásra látogatók száma, idén hetven-nyolcvanezer vendék volt kíváncsi a fesztiválra.

Az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listáján szereplő tél búcsúztató, tavasz köszöntő Busójárást február 27. és március 4. között rendezték. Baranya megye leglátogatottabb rendezvényét a Mohácsi Rendőrkapitányság a Készenléti Rendőrség közreműködésével a szükséges létszámmal hajtotta végre. A rendőri biztosításba polgárőröket is bevontak, akik a kapitányság területén lévő polgárőr egyesületektől érkeztek.

A rendőrség évről-évre jelentősebb feladatot vállal a fesztivál szervezésében is, hiszen a forgalmi rend kialakításán, a busók vonulási útvonalának módosításán túl napjainkra már a leglátványosabb busó vonulás irányítását is a kapitányság beosztottai végezték. Mindezek eredményeképpen idén már az 1 100 főből álló busó menet egybefüggően, zavartalanul haladt a városon keresztül.

A rendezvénysorozat biztonságát, így a rendőri biztosítás hatékonyságát jól jelzi, hogy a leglátogatottabb vasárnapi napon, az egész városra kiterjedő és a közel nyolcvanezer főt vonzó fesztiválon mindösszesen két zseblopás történt. Egy árus értékeit próbálták meg eltulajdonítani, az elkövetőt azonban a rendőrök tetten érték, majd az ellopott tárgyakat a tulajdonosnak visszaszolgáltatták. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően egy gyermeket fél órával az eltűnése után a szüleinek épségben adtak át, valamint a tömegben elkeveredő vak fiatalembert is sikerült gyorsan és sérülés nélkül megtalálni.

A szervező – Mohács Város Önkormányzata – az idei rendőri biztosítást is kiválóra értékelte, és megköszönte a biztosításban résztvevők munkáját.

Hirdetés