Sok a homály az ellenzék szerint

Az új rendelőintézetről és a Zsolnay-gyár körüli bonyodalmakról tartott sajtótájékoztatót Cserfainé Dr. Kovács Ágnes és Dr. Gulyás Emil csütörtökön a városházán.

hirdetés

A sajtótájékoztatót a „Miért nincs még mindig Kertvárosnak rendelőintézete?” és a „Kit kell újra megvédeni?” címekkel tartották sajtótájékoztatójukat az MSZP és a Fórum-Sopianae ellenzéki képviselői. Mivel az első kérdés időközben okafogyottá vált, helyébe léptek a kérdések és a kétségek. Ezeket Cserfainé Dr. Kovács Ágnes ismertette.

Elmondta, nemcsak az a fontos, hogy közel legyen a kertvárosiakhoz a rendelőintézet, hanem hogy magas színvonalú szolgáltatást is nyújtson. Ha az Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) óraszámbővítést hajtana végre, új státuszokat tudnának teremteni számos szakember számára, le is csökkenhetne a várakozási idő.

cserfainé
A képviselőnő számos kérdést vetett fel az új rendelőintézettel kapcsolatban

Mivel a meglévő két rendelőintézet szakmák, ágazatok szerint van elosztva, ahhoz, hogy a kertvárosi rendelőintézet széleskörű ellátást tudjon nyújtani, legalább ugyanolyan szintű műszerezettségeket kell biztosítani hozzá – mondta el a képviselőnő.

Koncepciójuk szerint számos szolgáltató egység is helyet kaphatna a rendelőintézeten belül – például egy gyógyszertár, vagy büfék – melyek bérleti díja fedezhetné az intézet fenntartását.

Végül említést tett a parkolási kérdés megoldásának szükségességéről – mely a Lánc utcai intézetnél igen komoly problémát jelent.

Gulyás Emil választ adott a „Kit kell újra megvédeni?” kérdésre, melyet a sajtótájékoztató második témájául választottak.

– Természetesen a pécsieket, már sokadszorra – hangzott a válasz. És hogy kitől? Gulyás Emil szerint a saját városvezetésétől.

gulyás emil
Gulyás magyarázatokat követel Páva Zsolttól

A szocialista képviselő a Zsolnay-gyár körül kirobbant háborúskodásról beszélt, és követelte, hogy Páva Zsolt hozzon nyilvánosságra minden, a Zsolnayval kapcsolatos adatot: milyen lejárt köztartozásai vannak, ki az a vevőjelölt, aki színre lépett most? Hiszen minden, a Zsolnay-gyárt érintő kérdésről tudni kell a pécsieknek – vélekedett.