Sok körforgalom épül

Több településen körforgalommá építik át a balesetveszélyes csomópontokat, ezáltal mind az autósok, mind a gyalogosok számára biztonságossá válnak olyan helyszínek, ahol eddig több halálos és súlyos sérülésekkel járó baleset történt – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. szombaton az MTI-vel.

Szekszárd, Hajdúböszörmény, Nyíregyháza-Oros, Apagy, Kölcse és Vásárosnamény balesetveszélyes csomópontjai épülnek át a közeljövőben.

A kivitelezés terület-előkészítő munkálatokkal Szekszárdon, Hajdúböszörményben, Kölcsén, Vásárosnaményban várhatóan május végén megkezdődik. A hajdúböszörményi kivitelezés a tervek szerint még idén befejeződik, a többi településen a biztonságos körforgalmak 2015 első felében készülnek el. A fejlesztések az Új Széchenyi Terv, Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósulnak meg, uniós források felhasználásával.

Szekszárd északi határán négyágú, közvilágítással ellátott körforgalom épül a 6. és 65. számú főút találkozásánál. Az elmúlt öt évben itt több halálos kimenetelű és súlyos sérüléssel járó baleset is volt.

Kölcsénél, az Arany János utca és a Dózsa György utca kereszteződésében lesz új körforgalmi csomópont, gyalogos átkelőhelyekkel, valamint szélesebb buszöblöket is kialakítanak.

Vásárosnaménynál a 41. sz. főút és a Damjanich utca kereszteződésében létesül biztonságos körforgalom.

Nyíregyháza-Oros és Apagy települések esetében a kiviteli közbeszerzés hamarosan megjelenik, eredményes eljárást követően az építkezés ősszel indulhat. Nyíregyháza-Oroson, a Diák utca és a Vezér utcai csomópontban az új körforgalom mellett, a Diák utcai csomópontban gyalogátkelőhelyet, illetve autóbuszöblöket alakítanak ki. Apagyon, a Kossuth utca és a vasútállomás felé vezető út kereszteződésében alakítanak ki körforgalmat.

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.