Sokasodnak a Poldi bácsik + Videó!

Újabb „régimódi parkőr” állt szolgálatba csütörtökön, aki Kertváros egyik legforgalmasabb részének, a Nevelési Központ környékének lesz gazdája. Vele együtt immár három Poldi bácsi vigyáz a pécsi közterekre.
Profi, tapasztalt Poldi bácsi érkezik Kertvárosba, aki korábban már parkőrként, parkgondozóként dolgozott – mutatta be Csizi Péter pécsi alpolgármester a környék új vigyázóját, Gám Ferencet. Kiemelte: a város folyamatosan kívánja bővíteni a programot, mivel igen kedvező visszajelzéseket kaptak az Uránvárosban már korábban szolgálatba állt két parkőrről.

hirdetés

– Fontos ez a pécsiek számára, hiszen látványos eredményeket tudnak elérni a Poldi bácsik, ezen az úton szeretnénk továbbmenni – fogalmazott Csizi Péter.

 

Schranz Richárd, a Pécsi Közterület-felügyelet vezetője kifejtette: az újonnan érkező parkőr feladata, hogy felügyelje a legnépesebb városrész nagy forgalmú csomópontjának rendjét, s gondoskodjon arról, hogy a környék tiszta legyen, a rongálások száma csökkenjen.

A csütörtökön munkába állt férfi a feladatait napi leltárral kezdi: ellenőrzi, hogy történt-e vandalizmus, firkálás a gondjaira bízott területen, s ha igen, megteszi a szükséges lépéseket, értesíti a közterület-felügyeletet és a rendőrséget.
Kiemelte: a Poldi bácsik leghatékonyabb eszköze a kommunikáció, hogy a környéken élőkkel jó kapcsolatot ápoljon. Az eddigi tapasztalatok is azt mutatják, hogy gyorsan a szívükbe zárták a parkőröket a lakók, akik közterületekkel kapcsolatos elképzeléseikkel is rendre felkeresik őket.

Schranz Richárd elmondta: a jelenleg alkalmazott három nyugdíjas korú parkőr a közterület-felügyelet állományának szerződéses tagja. Májustól – várhatóan a Start munkaprogram jóvoltából – további tíz Poldi bácsi alkalmazását tervezik városszerte.