Soltész Pécsett: nemet kell mondani

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára arra biztatta a választókat, hogy az október 2-ai kvótanépszavazáson mondjanak nemet “Brüsszel erőszakos betelepítési politikájára”.

hirdetés

Soltész Miklós egy más témában Pécsett rendezett sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy Németországban, ahol már működik a kvótarendszer, a betelepítések visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el a kistelepüléseken és nagyvárosokban egyaránt.

“Látjuk ezt Európa sok-sok városában – Párizsban, Kölnben, Berlinben és Lyonban -, hogy az így kialakuló párhuzamos társadalmak képtelenek egymással közösen élni” – fogalmazott az államtitkár, megjegyezve: a kultúrák összebékíthetetlenségéből olyan negatívumok fakadhatnak, mint a terrorizmus.

A Pécsett és Baranya megyében élők sokkal inkább a nyugodt és békés életre vágynak – mondta Soltész Miklós, kiemelve, hogy a kvótareferendumon nemmel szavazók nagymértékben hozzájárulhatnak lakóhelyük nyugodt és kiszámítható életéhez.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a szolidaritást közösen kell kifejezni, és gyakorlatban is meg kell valósítani. Mint hozzátette: “megtesszük ezt Ukrajna felé, valamint az elesett, idős, rászoruló migránsok felé, ezért a határ mentén tevékenykedő karitatív szervezetek munkáját tavaly és idén 450 millió forinttal támogatjuk”.
Soltész Miklós az üldöztetéseknek kitett közel-keleti keresztények iránti szolidaritás fontosságát kiemelve azt mondta, ők “sok helyen kénytelenek feladni kétezer éves hitüket és kultúrájukat”.