Soros-szervezetek fenyegetik hazánkat?

Elfogadhatatlannak tartja a Fidesz-frakció, hogy “a Soros által támogatott szervezetek fenyegetik Magyarországot” – mondta Halász János, a képviselőcsoport szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

hirdetés

A politikus arra reagált, hogy a Magyar Helsinki Bizottság közzétett az Index hírportálon egy írást Ha nem megy szép szóval, perelünk címmel. Ebben az általuk képviselt két bangladesi migráns ügyében Magyarországot elmarasztaló strasbourgi bírósági ítéletre reflektálnak, illetve arra, hogy a Fidesz követelte a kormánytól: ne fizesse ki a megítélt pénzt a Helsinki-bizottságnak. A szervezet szerint viszont az államnak törvényi kötelezettsége a megítélt ügyvédi munkadíj kifizetése.

Halász János felháborítónak nevezte a nyilatkozatot, kijelentve: a magyar törvények egyértelműek, egyetlen illegális bevándorló sem lépheti át a határt.

A politikus újból felszólította a kabinetet, hogy “ne engedjen a migránsbiznisznek, és ne fizessen a Helsinki-bizottságnak, fizessen Soros, van neki elég pénze”.

A frakciószóvivő szerint a Magyar Helsinki Bizottság gyakorlatilag elismeri, hogy “működik a migránsbiznisz”, követeli a perköltséget, és “elismerték azt is, hogy ha akarják, akár degeszre kereshetik magukat”.