Nem találtak bombát sehol + VIDEÓ!

Egyelőre hivatalosan meg nem erősített információink szerint több épületben van egy időben bombariadó Pécsett. Úgy tudjuk, az Árkád bevásárlóközpontot, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, a városi és megyei ügyészséget és bíróságot fenyegették meg csütörtök késő délelőtt.

hirdetés

Értesülésink szerint a rendőrség ezekben a percekben vonul ki az érintett helyszínekre. A Pécs TV munkatársának sikerült elérnie egy, az Árkádban tartózkodó ismerősét, aki elmondta, jelenleg éppen kiürítik az épületet, a hangosbemondón technikai okokról szóltak.

Frissítve (12:00)

Helyszínen tartózkodó kollégáink arról számoltak be, hogy az Árkádból kocsijukat hátrahagyva terelik ki az embereket. A hangosbemondón ugyanis arra kérték az épületben tartózkodókat, hogy gyalogosan hagyják el a bevásárlóközpontot.

Emiatt hatalmas tumultus alakult ki az Árkád mozgólépcsőinél és bejáratainál, a Rákóczi úton is nagy a tömeg. A bevásárlóközpont kijáratait a rendőrség biztosítja.

Frissítve (12:16)

Hajdú István, a Baranya Megyei Bíróság szóvivője az elmúlt percekben megerősítette, hogy mind a városi, mind pedig a pécsi bíróság épületét érinti a bombariadó. Mint hozzátette, az érintett helyszíneket kiürítik és átvizsgálják.

Közben elrendelték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Rákóczi úti épületének kiürítését is.

Frissítve (12:55)

A Pécsi Rendőrkapitányság az alábbi közleményt adta ki az ügyben:

“Ma délelőtt telefonon jelentette be egy személy a Tűzoltóság ügyeletére, hogy a délután folyamán Pécs város több területén, az egyik belvárosi bevásárlóközpontnál, a bíróság és ügyészség épületeinél, valamint a NAV több objektumánál bomba fog robbanni. A bejelentés alapján a rendőri intézkedések megkezdődtek, jelenleg is tartanak, a délután folyamán sor fog kerülni az épületek kiürítésére és átvizsgálására.”

Frissítve (13:11)

Újabb meg nem erősített információink szerint, a betelefonáló egy, a közelmúltban előzetes letartóztatásba helyezett, az éjszakai életben ismert vállalkozó és a nemrég uzsoraügyletek miatt közel kilenc év fegyházra ítélt Gy. László szabadon engedését követeli. Úgy tudjuk, ellentétes esetben azzal fenyegetőzik, hogy aktiválja a robbanószerkezeteket.

Frissítve (13:18)

A Pécs TV helyszínen tartózkodó tudósítója közölte, az evakuált hivatali dolgozók csak órák múlva térhetnek vissza a kiürített épületekbe, a rendőrség azonban nem ad bővebb felvilágosítást számukra. A NAV Rákóczi úti épülete előtt védőzónát hoztak létre – rendőrségi szalaggal választották el a területet.

Frissítve (14:47)

Úgy tudjuk, a hatóságoknak sikerült elfognia az feltételezett elkövetőt, azonban ezt az értesülést a rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

Korábban pedig a Terrorelhárítási Központ (TEK) kora délután közleményben tudatta: a Pécset érintő fenyegető bejelentéssel kapcsolatban a szükséges intézkedéseket megteszik, a rendőri egységekkel és társszervekkel együttműködve folyamatban van a felderítés.

Frissítve (14:52)

A kollégánk néhány perccel ezelőtti jelentése szerint a Zsolnay-szobornál lévő NAV-irodát lepték el a Terrorelhárítási Központ kommandósai, akik kutyákkal is átvizsgálják az épületet.

Frissítve (16:06)

Az Árkád bevásárlóközpont tájékoztatása szerint az épület nem sokkal délután fél négy után újra megnyitotta kapuit. Hozzátették, az üzletek nagy része ismét kinyitott, azonban akadnak amelyek továbbra is zárva tartanak. Mint korábban megírtuk, délelőtt arra kérték látogatóikat, hogy gyalogosan hagyják el az épületet, amely miatt sokan a parkolóban voltak kénytelenek hagyni kocsijukat, most ők is elhozhatják járműveiket.

Frissítve (16:19)

Úgy tudjuk, hogy a rendőrség által előállított személy nem magyar állampolgár, hanem ukrán. A rendőrség állítólag mai nap folyamán sajtótájékoztatón, vagy pedig közleményben számol be az eseményekről.

Frissítve (18:39)

Nem találtak bombát – rendőrségi közlemény:

“Ma délelőtt telefonon jelentette be egy személy a Tűzoltóság ügyeletére, hogy a délután folyamán Pécs város több területén, az egyik belvárosi bevásárlóközpontnál, a bíróság és ügyészség épületeinél, valamint a NAV több objektumánál bomba fog robbanni.

A bejelentés alapján a rendőri intézkedések megkezdődtek, a délután folyamán összesen nyolc épület kiürítését és átvizsgálását hajtották végre a Pécsi Rendőrkapitányság, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ munkatársai. Az épületekben robbanószerkezet vagy egyéb gyanús tárgy nem került feltalálásra.

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda terrorcselekménnyel fenyegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt indította meg az eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az Iroda eddigi adatai szerint a telefonáló férfi azzal fenyegetőzött, hogy az épületeknél akkor fog robbantani, ha a hatóságok nem engednek szabadon bizonyos fogva tartott személyeket.

Az üggyel kapcsolatban a nap folyamán egy személy került előállításra, a férfi elszámoltatása jelenleg folyamatban van.”