Speciális mentősöket vetettek be

Kutyákkal keresik

A rendőrök mellett már a speciális mentősök is keresik azt a nagypalli férfit, aki kedd óta nem ment haza. A család és a falu is nagy erőkkel vonult a 42 éves, beteg férfi nyomába. Egyelőre azonban nincs hír róla. Csak a kocsiját találták meg a Zengő lábánál.

Eddig több hektárnyi bokros, fás részt kutatott már át a Zengőn a Misina Mentőcsoport Egyesület a rendőrökkel együtt. Most azonban Kaposvárról is kaptak segítséget és még az önkéntes tűzoltók is csatlakoztak.

hirdetés

– Gyakorlatilag a turista utak 100 méteres környékét már mind lejártuk, völgyeket, elhagyatott házakat – magyarázta Bodor Csaba a Misina Mentőcsoport vezetője.

Kedd óta nem adott életjelet magáról…

Ezt a nagypalli férfit keresik, a közösségi oldalakon is már több ezren megosztották a képét. A 42 éves férfi pár napja indult egy barátjához Pécsre, oda azonban már nem érkezett. Kocsiját üresen találták a pécsváradi lőtér mellett. Még szombaton is kutyákkal keresték a speciális mentősök.

– A mi kutyáink direkt erre vannak felkészítve, a nagy területek felkutatására, míg a rendőr kutyák rövid távú nyomkövetést tanulták meg. Ezért jól kiegészítjük egymás munkáját. De azt tudni kell, hogy 6 óra után elillan a keresett személy szaga, úgyhogy onnan kezdve már nehezebb a feladatunk – mondta Bodor Csaba mentésvezető.

A helyiek azt mondják, nem ez az első eset, hogy eltűnt személy után kutatnak a Zengőn.

– Én eljárok gombászni, minden hova az erdőbe, aki ismeri annak nem nehéz, de aki nem, az el tud tévedni szerintem, ezelőtt három éve egy kisgyereket hagytak ott, a juhász találta meg – meséli Hári János, aki a Zengő lábánál lakik.

A 42 éves Szabó Józsefet felesége és kislánya várja haza.

hirdetés

Hirdetés