Sport- és egészségnapot rendeznek Pécsbányán

2015. április 25-én, szombaton délután 13 órai kezdettel, második alkalommal Sport- és Egészségnap kerül megrendezésre a Pécsbányai Közösségi Házban.

hirdetés

A rendezvényen sor kerül számos ingyenes orvosi vizsgálatra (szemészeti, urológiai, bőrgyógyászati, krónikus tüdőbetegségek és egyéb problémák szűrésére), az Országos Egészségfejlesztési Intézet jóvoltából pedig az érdeklődők emlő önvizsgálat oktatáson és dietetikus tanácsadáson is részt vehetnek.

A sportprogramokra vágyókat Horváth Bianka a Life1 Pécs Fitness Klub szakmai vezetője, nemzetközi fitnesz versenyző és csapata várja különböző sportprogramokkal. Ezen kívül megtekinthető lesz a helyi boxklub bemutatója is. A Sport – és egészségnapon a Pécsbányai Közösségi Ház konditerme ingyen látogatható, az idősebbek pedig ízületeket és csontokat kímélő tornán vehetnek részt.

A program minden korosztály számra nyitott, családi rendezvény lesz, a gyerekek helyismereti vetélkedőn mérhetik össze a tudásukat, a kisgyermekesek pedig a védőnői tanácsadással egybekötött Baba-mama klubban beszélhetik meg a gyermekneveléssel kapcsolatos témákat.

Hogy senki ne távozzon korgó gyomorral a projekt keretében megvalósuló egészségműhely vezetője „Filléres falatok egészségesen” címmel olcsó, de egészséges ételek készítésével kapcsolatos, kóstoltatással egybekötött foglalkozást tart.

A Sport és Egészségnap a DDOP-4.1.2/B-13-2014-0004 „Lakhatási integrációt erősítő településrehabilitáció Pécsbányatelepen” című projekt keretében kerül megrendezésre.