Startol a Zeneszüret Pécsett

A Zeneszüret Fesztivál idén a XX. század egyik legnagyobb magyar művészegyéniségének, Fischer Annie-nak a 100. születésnapját ünnepli!

hirdetés

Feledhetetlen zongorajátékára és varázslatos személyiségére számos anekdota utal, melyek a fesztivál minden napján fel-fel bukkannak, a legszokatlanabb helyeken. Pár érdekes filmkocka, a Zeneszüret Filmklub ezúttal is remek filmkínálata előtt.  A Fesztivál október 22-én 15 órakor a Fesztivál megnyitóján ünnepeljük, hogy a Filharmónia Magyarország otthonra lel a Kodály Központban. A közönség számára is nyitott megnyitó után különleges hangtúrára indulhatnak a „Hallójáraton”!

Október 22., szerda:

Dr. Székely György segítségével közelebbről is megismerhetjük Fischer Annie-t, majd Balog József, eljátssza mind a 12 Transzcendens etűdöt egy koncerten.

Október 23., csütörtök:

A Duna Szimfonikus Zenekar és a Magyar Állami Népi Együttes Táncosainak közös ingyenes előadását láthatják a Színház téren 11:30-tól.

Október 24., péntek:

Ritkaságszámba menő pillanatoknak lehetnek tanúi, akik eljönnek a Kodály Központba. Korábbi Fesztiválok alkalmával már hallhattuk ahogy Ránki Fülöp szüleivel játszott egy színpadon, azonban a közönség most az ország meghatározó zongoraművészét, betegségéből után először hallhatja Kocsis Zoltánt, saját hangszerén, ezúttal fiával, Kocsis Krisztiánnal játszani. A további program is egyedi, hiszen a Budapesti Tomkins Énekegyüttessel játszanak együtt, így egy olyan különleges produkciót hoznak létre a közönség örömére, ami a Zeneszüreten hangzik fel először!

Október 25., szombat:

A világhírű Keller Kvartett vezetője, Keller András saját hangszerén, hegedűn játszik a Bazilikában, Gyöngyösi Levente orgonaművésszel az Angster bérlet keretében.

Október 26., vasárnap:

A Fesztivált a világhírű Budapesti Fesztiválzenekar hangversenye zárja. A Takács-Nagy Gábor által vezényelt zenekar ezúttal Mozart és Haydn művei mellett Vaňhal: D-dúr nagybőgőversenyét Fejérvári Zsolt, Rossini Fagottversenyét Andrea Bressan közreműködésével szólaltatja meg a Mesterbérlet nyitó hangversenyén.

A gyerekek sem maradnak koncert nélkül, ezen a napon 16 órakor a Palatinus szálló Bartók termében a Talamba ütőegyüttes varázsol el kicsit és nagyot.