Súlyos áramütés Lovászhetényben

Hétfőn, néhány perccel dél után riasztották a véméndi katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit Lovászhetény településre, ahol egy traktor permetezője egy feszültség alatt lévő villamos vezetékkel érintkezett – írja a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

hirdetés

A járműben két felnőtt, és egy négy év körüli kisgyermek tartózkodott. A két felnőtt kiszállt a járműből, amelynek következtében azonnal áramütést szenvedtek. A két áramütést szenvedett felnőtt elsődleges egészségügyi ellátását is a tűzoltók kezdték meg. Fertőtlenítették az áramütést okozta égési sérüléseket, betakarták őket és a kiszáradás megelőzés céljából folyamatosan itatták őket. A kisgyermek szerencsére bent maradt a fülkében. A tűzoltók folyamatosan nyugtatták a traktorfülkében tartózkodó gyermeket, és arra kérték, hogy ne szálljon ki.

A tűzoltók egy porral oltó készülékkel álltak készenlétben a baleset helyszínén, azonban az elektromos hálózat kiszakaszolásáig nem kezdhették meg a műszaki mentést.

A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az áramütést szenvedett személyek súlyos sérüléseket szenvedtek, egyiküket mentőhelikopterrel, másikukat mentőautóval szállították kórházba. A kisgyermek szerencsére nem sérült meg, de megfigyelés céljából őt is kórházba szállították.

Az elektromos hálózat sérülése miatt, a településen tizenhárom fogyasztási helyen szünetel az áramszolgáltatás.