Szabadtéri tantermeket hoz létre Pécs

Fából készült asztalokkal és padokkal alakítottak ki kültéri „tantermet” a Pázmány Péter Általános Iskolában kedden. A város célja, hogy még több hasonló helyszín jöjjön létre Pécsett, s a szabadtéri órákon ökológiai ismereteket szerezzenek a kisiskolások.

A fából készült padokkal és asztalokkal „felszerelt” kültéri „tanterem” létrehozásának ötlete azért merült fel, mert a Mecsekaljai Iskola Pázmány Péter Utcai Általános Iskolája mint ökoiskola a környezettudatosságra nevel. Mint azt az intézmény vezetője, Kárpáti Piroska elmondta: a Mecsekerdő Zrt. biztosította az új „terem” alapanyagait, a padok és asztalok pedig Bábics Péter tanár úr keze munkáját dicsérik.

A terület önkormányzati képviselője, Erb József (Fidesz-KDNP) segítségével létrejött beruházás kapcsán Nagy Csaba alpolgármester lapunknak azt mondta: egy új kezdeményezés indult el a keddi avatóünnepséggel a pécsi közoktatási rendszerben, hiszen az önkormányzat a jövőben szeretne komolyan együttműködni a Mecsekerdő Zrt.-vel hasonló programok támogatására.

„Azt szeretnénk, hogy a mai kisiskolások minél közelebb kerüljenek a természethez, harmóniában éljenek vele, s környezettudatos életvitelt folytassanak felnőtt korukban is. A kültéri „tanterem” alkalmas arra, hogy itt a zöld gondolatokat közvetítsék a gyerekeknek, s rendhagyó tanórákat tartsanak segítségével” – így az alpolgármester.

Nagy Csaba hozzátette: a város azon dolgozik, hogy egyre több iskola kapcsolódjon be a fenntartható fejlődésre való oktatásba. Az alpolgármester az ünnepélyes avatást követően Erb József képviselő, Bognár László oktatási bizottsági tag és Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatójának társaságában egy diófát is elültetett a „tanterem közepén”.

hirdetés

Hirdetés