Szakadékba zuhant egy férfi

Szerda délután riasztották a véméndi hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot Fazekasboda külterületére, ahol egy férfi gombaszedés közben szakadékba zuhant, ahonnan nem tudott önerejéből felmászni.

hirdetés

Az elsődleges információk alapján úgy tűnt, hogy speciális, kötéltechnikai mentésre is szükség lehet, ezért a katasztrófavédelem értesítette a Misina Mentőcsoport Egyesületet, akik megfelelő alpintechnikai felszerelésekkel és szaktudással is rendelkeznek. A kifejezetten mélyből mentésre specializálódott önkéntesek azonnal elindultak a helyszínre.

A településre érkezve azonban kiderült, hogy a baleset helyszínét nem lehet a tűzoltójárművekkel, sem személyautókkal megközelíteni, ezért a tűzoltók minden, a mentéshez szükséges eszközt átpakoltak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat autójába. Ezt követően a tűzoltók, az önkéntesek és egy mentőtiszt a terepjáró képességekkel rendelkező járművel mentek tovább. A beavatkozókat a megfelelő helyismerettel rendelkező erdész vezette a bajba jutott férfihez.

A sérült egy tizenöt méter mély szakadék alján feküdt, és a hátát fájlalta. A beavatkozók végül kötéltechnikai eszközök nélkül is meg tudták közelíteni a helyszínt, ahol fájdalomcsillapítást követően hordágyra tették a férfit, majd rögzítést követően egy közeli tisztásra vitték. A legközelebbi sík területen már helikopter várta a sérültet, amely a pécsi Honvéd Kórházba szállította őt. Az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett a szerencsétlenül járt férfi – írja a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.