Munkát ad az Erfo és a Kézmű Pécsen

Két hónapos ingyenes képzésen készítik fel hamarosan azokat a megváltozott munkaképességű dolgozókat, akik ősztől az Erfo NKft. és a Kézmű Nkft. újonnan nyíló pécsi üzemében készítenek cipő felsőrészeket, varrnak ruhákat. A cég később további százaknak adna munkát a városban.

hirdetés

A sajtó képviselőit is meghívták arra a tájékoztatóra, amelyet a járási munkaügyi kirendeltségen tartottak kedden reggel közel száz résztvevő számára.

A munkaügyisek az elmúlt hetekben kutatták fel azokat a pécsieket, akik egy két hónapos képzés után tartós – mint elhangzott, határozatlan idejű – állást kaphatnak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Erfo NKft. újonnan nyíló üzemében ősztől.

– Egy képességfelmérés után a munkaügyi központ választotta ki a leendő dolgozókat, akik most egy két hónapos képzésen vehetnek részt.

Az alkalmasak – első körben 73-an – már ősztől dolgozhatnak az új üzemben, ahol elsősorban külföldi, német és olasz beszállítóknak cipő felsőrészeket és ruhákat fognak varrni – mondta lapunknak Kővári János, az emberi erőforrás fejlesztési bizottság elnöke.

Beszámolt arról is, hogy a Pécsen már hosszú ideje jelen lévő Erfo és a Kézmű masszív fejlesztésbe kezd a városban.

– A mostani 73 fő alkalmazása az első lépés. A célok között szerepel, hogy több száz fő vehessen részt a programban egy-két éven belül – tette hozzá Kővári.