Szakszervezetek osztottak ételt, gyűjtöttek adományt

Idén is megszervezte a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége (BMSZA) az ingyen konyháját. Akárcsak tavaly, most is több mint 400 adag meleg ételt osztott ki a BMSZA a pécsi hajléktalanoknak és rászorulóknak.

hirdetés

“Mert mint tapasztaltuk nem csak hajléktalanok szorulnak rá egy egy tál ingyenes meleg ételre. Ezúttal a SZOLIDARITÁS mozgalommal közösen szerveztük ezt a jótékonysági eseményt a pécsi Széchenyi téren a Zsolnay-kútnál, ahol 10 és 14 óra között megtelt a belváros szíve hajléktalanokkal, majd megtelt a hajléktalanok és rászorulók hasa ízletes virslivel és finom teával. Néhány hajléktalan még dalra is fakadt, melyre Mikulások kezdtek el táncolni (videó). A tér és a környék utcái megteltek emberekkel, akik lépcsőn ülve, ablakpárkányra támaszkodva, guggolva és állva ették jóízűen a virsli, kenyér, mustár, tea ebédet.

Az ételosztás ideje alatt idén több adomány gyűlt össze, mint egy évvel ezelőtt. Tavaly egy kisteherautónyi adományt ajánlottak fel a pécsiek a rászoruló gyerekek részére, idén egy egész teherautónyit.

Míg tavaly a pécsi Török István utcai általános és szakiskola, hivatalos nevén Budai-Városkapu Iskola Török István utcai intézményegysége, idén a Magyarmecskei Óvoda és Általános Iskola rászoruló diákjai az adomány címzettje”.

BMSZA