Szalmával segítenek a gazdátlan állatokon

Hetekre elegendő, összesen csaknem 400 darab kisméretű szalmabálát ajándékozott a PANNONPOWER Holding Zrt. Karácsony alkalmából a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületnek. Az ünnepek előtti héten a vállalat munkatársai a pécs-somogyi állatmenhelyen felállított állatok karácsonyfája alá helyezték el ajándékukat.

hirdetés

Aranyvasárnap bezárt a belvárosban a nagy sikerű szalmapajta játszóház. A játékok alapanyagául szolgáló bálákat a PANNONPOWER Holding Zrt. a körülöttünk lévő környezet védelme iránt elkötelezett társaságként igyekezett úgy hasznosítani, hogy még másoknak is örömet szerezzen velük.

Az elhagyott és gazdátlan kutyák, macskák, lovak és más állatok gondozásával, ellátásával foglalkozó Misina Egyesült ideális partnernek bizonyult erre a célra. A szervezet telephelyén számos ól és istálló található, ahol többnyire szalmával almoznak be az állatok alá, így folyamatosan meglehetősen nagy mennyiségre van szükségük. Nagy örömet és segítséget jelentett így számukra, hogy karácsony előtti héten a PANNONPOWER Holding Zrt. munkatársai a szalmapajtában felhasznált mind a 380 bálát átadták az egyesület részére. A több száz kilónyi szalmával még a cég méretes teherautója is többször volt kénytelen fordulni. A mennyiség hosszú időre fedezi a Misina Egyesület szükségleteit, így nem kell fázniuk a menhely állatainak a téli hidegben.

A bálák közül az erőmű munkatársai néhányat jelképesen elhelyeztek az állatok karácsonyfája alatt. A feldíszített fenyő december eleje óta áll a Misina egyesület telephelyén, és egészen vízkeresztig várja a támogatókat, akik szintén elhelyezhetik alatta az állatoknak szánt adományaikat.

A PANNONPOWER Holding Zrt. ingyenes szalmapajta játszóháza két hónapig működött a pécsi belvárosban. A szalmajátékokkal: csúszdával, labirintussal és gyűrűvel berendezett helyiség nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek körében. Valamivel több, mint 60 napos nyitva tartása alatt 50 óvodai és iskolai csoport és megközelítőleg másfél ezer egyéni látogató fordult meg benne, és érezte jól magát. A népszerűséget jelzi a számos visszatérő vendég és a tény, hogy a nagy érdeklődés miatt az eredeti tervnél közel egy hónappal hosszabb ideig tartott nyitva a hely.