Szatírtámadás: kitalálta, hogy megerőszakolták

Március 15-én egy pécsi lány szatírtámadásnak állította be félrelépését (lásd alább a korábbi közleményt), amely szerint egy sebhelyes arcú férfi az utcán megerőszakolta. Mára kiderült, a lány állítása nem igaz – közölte szerdán a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirdetés

Mint a rendőrségi közleményben olvasható, a nyomozóknak a lány már az első kihallgatáson gyanús volt. Bár nagyon életszerű érzelmi megnyilvánulásai voltak, a történetet logikailag nem követhető módon adta elő. A nyomozás során beszerzett több szakértői megállapítás, híváslista és adatelemzés egyértelműen kimutatta, hogy a lány több részletkérdésben valótlan dolgokat állított.

A mai napon a nyomozók ismét kihallgatták a lányt, elé tárták a bizonyítékokat, amire őszinte feltáró vallomást tett „kérem, az eddigi vallomásaimat ne vegyék figyelembe, mert nem mondtam igazat a rendőrségen, a feljelentésemben valótlan dolgokat állítottam”.

Hozzátették, a lány ezek után részletesen elmondta, hogy aznap éjjel alkalmi partnerrel létesített szexuális kapcsolatot, utóbb megbánta, ezért lelkiismereti okokból a barátjának és a családjának azt mondta, hogy szatírtámadás áldozata lett, és a nyakán a kiszívás is a szatír műve.

A lány a kihallgatás végén elnézést kért a nyomozóktól, hogy feleslegesen dolgoztak az ügyén. A rendőrség az erőszakos közösülés gyanúja miatt indított büntetőeljárást bűncselekmény hiányában megszünteti, és egyben feljelentést tesz a lány ellen hatóság félrevezetése bűncselekmény miatt. A rendőrségnek okozott kárt a lánynak meg kell majd fizetnie – összegzett a BMRFK.

Korábbi rendőrségi közlemény (2011. 03. 18.)

„Szellemvárosban a múlt héten egy fiatal nőt ért szexuális támadással kapcsolatban a Pécsi Rendőrkapitányság erőszakos közösülés bűntette miatt indított nyomozást és nagy erőkkel keresi az ismeretlen elkövetőt. A nyomozás során természetesen vizsgálják, azonban arra vonatkozó adat nem merült fel, hogy ezen elkövető azonos lenne a korábbi, Kertvárosban történt nemi erkölcs elleni bűncselekmények lehetséges elkövetőivel.

A Kertvárosban történt bűncselekmények miatt a rendőrség nagy erőkkel folytatja a nyomozást, a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője külön nyomozócsoportot hozott létre, amely tagjai ezen ügyeken dolgoznak. Közel 100 ember került kihallgatásra, mindenre kiterjedő, aprólékos információgyűjtő és elemző tevékenységet folytatunk az ismeretlen elkövető vagy elkövetők kilétének megállapítása, elfogása és cselekményeinek bizonyítása érdekében.”