Százak élvezték a negyedik Tubes-napot

Jó hangulatban telt a negyedik Családi Tubes Nap, amelyet idén is Mandulásban rendeztek meg. A rendezvényen több százan vettek részt.

hirdetés

 

A szombati eseményen a Tubesre tervezett NATO-radar elleni küzdelem sikerét ünnepelték meg változatos programokkal. A Mandulás játszótere mellett légvár, pónilovaglás, íjászat és báb- és zenés előadások, illetve kutyás bemutató gondoskodott a kicsik és a nagyok szórakoztatásáról. A Tubes-napon felelevenítették a rendezvény apropójául szolgál civil és városi küzdelmet is, amellyel sikeresen akadályozták meg az építkezést.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere köszöntőjében emlékeztetett, az első ilyen alkalmat még 2007 áprilisában tartották, amikor még nem lehetett tudni, megépül-e a katonai objektum vagy sem. Akkor olyan figyelemfelhívó akciónak szánták a rendezvényt, amely azt üzeni: a pécsiek nem kérnek a lokátorból – tette hozzá. A polgármester rámutatott, fontos, hogy legyenek olyan pécsi ünnepek, amelyek siker érzésével töltik el a városlakókat, s amelyek igazodási pontként szolgálhatnak.