Százak futottak a távhőért

Félezer gyerek futott az uránvárosi utcákon, hogy felhívja a figyelmet a tiszta levegő megőrzésének fontosságára. A programokkal és nyereményekkel színesített élményfutást a PÉTÁV Kft. szervezte a távhőszolgáltatás napja alkalmából.

hirdetés

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége évről évre országszerte megrendezi a távhőszolgáltatatás napját, hogy felhívja a figyelmet: a távfűtés a városokban elérhető egyik legkorszerűbb fűtési megoldás, kényelmes, biztonságos és a környezetet is védi. Ahol távhőt használnak, ott nincsenek kémények, nincs égéstermék-kibocsátás, így lényegesen tisztább a levegő, mintha az épületeket, lakásokat egyedileg fűtenék.

A PÉTÁV Kft. idén április 15-én egy több száz fős közös futással és az iskolásoknak szóló zöld élményparkkal ünnepelte a távhőszolgáltatás napját. A program részeként a hőszolgáltató mérnökei nyílt napot tartottak a vállalat központjában. Az érdeklődő diákcsoportok megtudhatták, hogyan lesz egy hőközpontban az erőműből érkező nagynyomású forró vízből kellemes hőmérsékletű, a lakásokban keringő fűtővíz és bepillanthattak a pécsi távfűtés központi vezérlőjébe.

pétáv02
pétáv04
pétáv06
pétáv08
pétáv09
pétáv11
pétáv10
pétáv12
pétáv18
pétáv16
pétáv20
pétáv25
pétáv29 (1)
pétáv31
pétáv32
pétáv35
pétáv36
pétáv34

A program folytatásaként a zöld élményparkban bemutatkozó civil szervezetek játékaiba lehetett bekapcsolódni. Volt kötélpálya és csapatjátékok az Élményzóna Egyesület jóvoltából, a Mocorgó Játszóház közlekedésbiztonsági játékait és a Free Mobility Egyesületnek köszönhetően a fogyatékkal élők által használt eszközöket is ki lehetett próbálni.

A nap legfontosabb eseménye a közös örömfutás volt. Ötszáz diák és több tucatnyi szülő, kísérő és PÉTÁV-dolgozó teljesítette az uránvárosi utcákon kanyargó, közel két kilométeres távot, amelynek végén közösen emelték magasba a rendezvény fő üzenetét: Pécs tiszta levegőt szeretne. A futáshoz nyereménysorsolás is társult: a szerencsés gyerekek sportszerutalványokat vehettek át.