Személyközpontú előadások a FEEK-en

Hétfőn délután hatkor kezdődik az első “Nemzetközi Rogers Találkozó”, amelynek a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrásfejlesztési Kara (FEEK) ad otthont.

hirdetés

A találkozó során egy héten át konferenciák, előadások és kisebb beszélgetések zajlanak majd a FEEK előadótermeiben. A szervezők célja a kultúrák közötti kommunikáció, s a társadalmi csoportok közti kapcsolat elősegítése. A rendezvény folyamán mindennap egy nagy és két kisebb csoport, egy tematikus (vallási, politikai, pedagógia, stb.) csoportosulás, valamint egy esti, kötetlenebb beszélgetés várja a résztvevőket.

Az előadás-sorozat neve az amerikai humanisztikus pszichológushoz, Carl Rogershez fűződik, aki a nyolcvanas években munkatársaival megszervezte az első nemzetközi szintű találkozót Szegeden. A település az eltelt évtizedek során még két alkalommal adott otthont a rendezvénynek. Idén Pécsett rendezték meg ezt a találkozót – mind a résztvevők, mind a szervezők reménykednek abban, hogy a mostani alkalom hagyományt teremt, s jövőre ismét teret adhatnak a kommunikációnak.

Czimermann Zsuzsanna írása