Szemfüles lakó buktatta le

Vízóra-leolvasás ürügyén próbált bejutni egy csaló ma több Littke utcai lakásba Pécsett. A trükkös tolvajok már a plakátokat is figyelik: a férfi a szolgáltató által meghirdetett leolvasás napján csengetett be a lakókhoz, közölte a Tettye Forrásház Zrt. 

hirdetés

Hangsúlyozták, hogy rendszeresen előfordul, hogy illetéktelenek a Tettye Forrásház nevével visszaélve vagy más közüzemi szolgáltatóra hivatkozva igyekeznek a fogyasztók bizalmába férkőzni. Jóhiszeműségüket és figyelmetlenségüket kihasználva ellopják értékeiket, néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért.

– Az utóbbi egy évben egyre gyakoribb Pécsett is, hogy a társasházakban kifüggesztett plakátok alapján, a szolgáltató által meghirdetett leolvasási napon kísérelnek meg a csalók a lakásokba jutni. Korábban a Fazekas Mihály utcából és a Komlói útról kaptunk bejelentéseket – figyelmeztet Csöngei Adrienn, a Tettye Forrásház Zrt. sajtóreferense. – Szerencsére a lakók is éberek, ennek köszönhetően ma a Littke utcában sem járt sikerrel a csaló. Az ügyfeleknek feltűnt, hogy nem a megszokott leolvasó kopogtat és a plakáton megadott időtartam sem egyezett, ezért nem engedték be a hívatlan vendéget. Társaságunk rendőrségi feljelentést tett az ügyben – mondta el a szóvivő.

A Tettye Forrásház Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a leolvasás díjtalan, és kéri ügyfeleit, minden esetben győződjenek meg az ilyen munkák elvégzésére hivatkozó személyek kilétéről! A szolgáltató leolvasói könnyen azonosíthatóak: egységes, Tettye Forrásház Zrt. feliratú kék munkaruhát viselnek, a társaság emblémájával és azonosító számmal ellátott, arcképes igazolvány felmutatásával igazolják magukat. Feladatuk a vízmérők adatainak rögzítése, állapotuk ellenőrzése, amelyet leolvasókészülékkel végeznek. Semmilyen esetben nem kérnek és vehetnek át pénzt a helyszínen.

“Ne higgyen másnak. A mostani esethez hasonló körültekintő és óvatos hozzáállással megelőzhetőek a kellemetlenségek. Amennyiben bizonytalan, hogy valóban a Tettye Forrásház alkalmazottai keresték-e fel Önt, hívja a társaság ügyfélszolgálatát a 72/421-700-as telefonszámon, ügyintézőik készséggel azonosítják a leolvasót. Visszaélés esetén tegyen bejelentést a Pécsi Rendőrkapitányságon” – hívja fel a figyelmet a Tettye.

Képünkön a Tettye Forrásház munkatársa, egyenruhában, a megfelelő igazolvánnyal látható.