Szemtanúkat keres a rendőrség

A Komlói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytat közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt. Szemtanúk jelentkezését várja a Baranya Megyei Rendőfőkapitányság a Police.hu közlése szerint.

hirdetés

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 16-án 16 óra 50 perckor a 66-os számú főközlekedési úton egy sötétkék színű, Opel Astra típusú személygépkocsi közlekedett Gödre irányából Baranyajenő felé. Haladása során a 35+350 km szelvényhez érve a menetiránya szerint enyhén jobbra ívelő útkanyarulatból kiérve hátulja oldalirányban balra kicsúszott, ezt követően vezetője ellen kormányozott, melytől a személygépkocsi áttért az úttest menetiránya szerinti bal oldalára, ahol nekiütközött a szembejövő forgalmi sávban szabályosan közlekedő Suzuki típusú motorkerékpár elejének. Az ütközés után a személygépkocsi a Gödre felé vezető forgalmi sáv melletti füves vízelvezető árokban, a motorkerékpár a Baranyajenő felé vezető forgalmi sávban keresztben, a jobb oldalára dőlve állt meg. A baleset során a motorkerékpár vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen életét vesztette, utasát nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A rendőrség a baleset körülményeinek tisztázása érdekében kéri, hogy aki szemtanúja volt az esetnek, illetve az adott időben a fenti útszakaszon a balesetben érintett motorkerékpár vagy személyautó előtt vagy mögött közlekedett, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 “Telefontanú” zöld számán.