Szent László tábort szerveznek Püspökszentlászlón

A Hosszúhetény Fejlődéséért Alapítvány jóvoltából július 16. és 27. között két turnusban 10-18 éves gyermekek oktatással egybekötött táboroztatását szervezik.

hirdetés

A tábornak a Püspökszentlászlói Arborétum és Oktatási Központ ad helyet, ahol a gyerekek a tábor ideje alatt helytörténeti oktatáson vesznek részt, megismerkednek a helyi történelmi- és kézműves hagyományokkal, valamint a Szent László mondakört dolgozzák fel különböző pedagógiai módszerek segítségével.

A Hosszúhetény Fejlődéséért Alapítvány, a hagyományteremtő szándékkal megrendezett Szent László táborral kíván a térség fiatal lakosságának kulturált szórakozási lehetőséget, jellemépítő időtöltést biztosítani a nyári szünidőben.

A Hosszúhetény Fejlődéséért Alapítvány sikerrel pályázott Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia LEADER pályázat 1016589 azonosítószámú, Tematikus utak kialakítása célterületre. Az elnyert, bruttó 2,3 milliós pályázati forrásból júliusban Püspökszentlászlón kerül megrendezésre a Szent László mondakörös tematikus tábor.