Szép korúak cseréltek tudást

Április 7-8-án rendezték meg a Zsolnay Kulturális Negyedben az Idősek II. Kárpát-medencei Kulturális és Művészeti Vetélkedőjének országos elődöntőjét, 750 nyugdíjas korú – Magyarországról, Vajdaságból, és Felvidékről érkező – versenyző részvételével. A megyei előválogatók, területi döntők után a pécsi verseny április 7-én kezdődött. 105 versenyszámban 725-en szerepeltek és 26 alkotással vettek részt.

hirdetés

Az eredményhirdetést követően dr. Őri László Pécs alpolgármestere köszöntötte a győzteseket. Elmondta, hogy élményt jelentett előadásuk, mert tudást, tapasztalatot, életörömet sugárzott. Arra kérte a vetélkedő résztvevőit, hogy amit tudnak, amit be is mutattak, azt szellemi örökségként adják tovább: gyermekeiknek, unokáiknak, a következő nemzedéknek.

Őri László alpolgármester örömét fejezte ki, hogy Pécs lehetett az egyik házigazdája annak az országos versenynek, amelyet az EMMI 31,5 millió forinttal támogatott. Végezetül köszönetet mondott a pécsi Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete munkatársainak a verseny megrendezéséért, az elvégzett munkáért.