Szerbiában is van PTE

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar 2016 szeptemberében elindította nappali munkarendű, BSc szintű ápoló képzését a szerbiai Zomborban. A képzés és a kar nyílt nap keretében mutatkozik be január 28-án.

hirdetés

A rendezvény célja bemutatni az érdeklődő diákoknak, tanároknak és szülőknek a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karát, valamint az ápoló BSc képzést. A rendezvényen az általános kari és szakbemutatáson túlmenően lehetőség nyílik a Magyar Polgári Kaszinóban kialakított tantermek és demonstrációs termek megtekintésére, interaktív szakmai bemutatókon történő részvételre. A kar oktatói és hallgatói segítségével különböző demonstrációs eszközöket lehet kipróbálni (vérvétel, újraélesztés, intubációs modell), lehetőség nyílik vérnyomásmérésre, vércsoport meghatározásra, testösszetétel vizsgálatra, valamint egészséges szendvicseket is kóstolhatnak a vendégek.

A rendezvény zárásaként a pécsi Voisingers kórus a kar tehetséges hallgatóival kiegészülve ad koncertet.

A nyílt napra szeretettel várja a PTE Egészségtudományi Kar, valamint a Magyar Polgári Kaszinó a kedves érdeklődőket. Időpont: 2017. január 28. (szombat) 15.00 óra Helyszín: Magyar Polgári Kaszinó (25000 Zombor, venac Petar Bojavica 13.)