Szerdán három tűzeset is volt Pécsett

Személyautó motortere, összehordott szemét, út menti fa és kéményben lerakódott korom is égett szerdán – adta hírül a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

hirdetés

Kigyulladt egy személyautó motortere Pécsett, a Nagy Imre úton szerda délelőtt. A pécsi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az eset következtében teljesen kiégett a jármű motortere, így a tűz keletkezési okát nem lehetett megállapítani.

Egy háromméteres fa törzsében keletkezett tűz szerdán Pécsett, a Szigeti úton. A tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. A fa nem károsodott olyan mértékben, hogy a kivágása indokolt lett volna.

Összehordott szemét gyulladt meg szerdán Keszü és Gyód között. A közelben nem volt vízszerzési lehetőség, így egy gépjármű-fecskendő mellett, egy vízszállító járműre is szükség volt a helyszínen. Az oltási munkálatokat követően a katasztrófavédelem munkatársai meghallgatták a bejelentőt, de nem tudott érdemi információval szolgálni a tűz keletkezési körülményeiről.

Kéményben lerakódott korom gyulladt meg Pettend község egyik családi házában szerda este. A szigetvári hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lánggal égés megszűnt. A tűzoltók kiszedték a parazsat a tüzelőberendezésből, így rövid időn belül megszűnt az izzás is. A kéményseprő-ipari közszolgáltató megtiltotta a kémény használatát, ezért a házban lakó személy átmenetileg rokonokhoz költözött. Az eset körülményeit a szigetvári katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztálya vizsgálja.