Szerelem, erőszak és agresszió

A Pécsi Tudományegyetem Wlislocki Henrik Szakkollégiuma (WHSZ) közösségi programot szervez 2014. október 21-én 17:00-19:00 között a TÁMOP, “Komplex hallgatói szolgáltatások fejlesztése hátrányos helyzetű hallgatók részére a Wlislocki Henrik Szakkollégium szervezésében” elnevezésű projekt keretében. A program során Nótár Ilona A nő ezer arca című könyvének bemutatójára kerül sor.

hirdetés

Nótár Ilona mélyszegénységben nőtt föl, 17 évesen kezdett önálló életet. Szülei az általános iskolát sem fejezték be, ő diplomát szerzett. Interkulturális kommunikációt tanít egészségügyi dolgozók részére a Semmelweis Egyetemen, a Budapesti Nyílt Társadalom Intézet (OSI) roma mentor programjában végez segítő munkát. Az „Amit a Nő kíván” című könyv írója. A könyv a nők helyzetét vizsgálja a társadalomban. Egy roma nő szemszögéből nyújt betekintést a női lélek rejtelmeibe. Aki eljön, arra számíthat, hogy olyan dolgokról fogunk beszélni, ami sok embert érinthet, de soha nem merte nyíltan megkérdezni. Amiről szó lesz, az a szexualitás, szerelem, intimitás, depresszió, agresszió, családon belüli erőszak, kétszínűség a kapcsolatokban.

Remeczki Eszter filozófus és táncművész a novellákat a tánc segítségével is be fogja bemutatni.

Az esemény a PTE BTK Romológia és Nevelésszociológia Tanszékén (Pécs, Ifjúság útja 6., D épület III. emelet) 2014. október 21-én 17:00 és 19:00 óra között kerül megrendezésre.