Szerelőaknába rejtette a holttestet: öt évvel ezelőtti gyilkosságra derült fény

A Baranya Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen: még 2017-ben megölte szomszédját, akit tavalyig eltűntként tartottak nyilván.

hirdetés
Uránia Mozi

A vádlott és a sértett egy baranyai faluban laktak, gyakran összejártak italozni. 2017. nyarán egy este a sértett ittas állapotban megjelent a vádlott lakásánál, ahol közösen folytatták az ivást.

Szóváltás alakult ki köztük, majd a vádlott egy konyhakéssel nyakon szúrta a szomszédot, aki elhunyt.

A férfi hajnalban a holttestet egy pokrócba tekerte és a garázsa alatti szerelőaknába dobta, majd hamut, meszet és hulladékot halmozott fel rá. A sértett használati tárgyait, ruházatát és a gyilkos eszközt eldobta.

A megölt férfit néhány nap múlva keresni kezdték, de nem találták. A faluban ezt követően az a szóbeszéd alakult ki, hogy külföldre távozott. Mivel később sem lehetett információt megtudni vele kapcsolatban, ezért a rendőrség körözését rendelte el.

2021-ben a vádlott egy falubelivel a házát elcserélte, azonban közölte az új lakóval, hogy a garázsban elásta korábban elpusztult kutyáját, ezért annak maradványait elviszi magával az új lakóhelyére. Ezzel egyidőben többször tett utalást a sértett megölésére ismerőseinek.

A rendőrség 2022 decemberében tartott házkutatása során találta meg az elhunyt csontjait a vádlott új lakásának padlásán.

Az elkövető cselekménye az emberölés bűntettének a megállapítására alkalmas. A vádlott
letartóztatásban van.