Szerverhiba miatt késett a kezelése

Egy hetet kellett várnia annak a súlyos betegnek, akinek előbb a gyógyszere érkezett meg késve, majd pedig a PTE szerverének meghibásodása miatt kellett várnia a kemoterápiára. Cáfolja az egyetem és a vele kapcsolatban álló informatikai cég is azt, hogy elszámolási vitájuk lett volna, s emiatt nem működött az intézetben a számítógépes rendszer a múlt héten.

hirdetés

A PTE szerverének meghibásodása miatt egyes adatok elvesztek, ám a PTE tájékoztatása szerint mindez csak minimális mértékű, s helyre tudják állítani a rendszert. A múlt héten ugyanis papíron végezték el az adminisztrációt a klinikákon, valamint a hallgatók sem tudtak vizsgákra jelentkezni, mert nem működött a számítógépes hálózatuk. Egyes alrendszerek még vasárnap este sem működtek.

Mint azt lapunknak az egyik kemoterápiában részesülő beteg elmondta, először a gyógyszere nem érkezett meg kiírt határidőre, majd pedig a szerverhiba miatt nem kaphatta meg a kezelést. Hiába ment be az Onkoterápiás Intézetbe a kezelésért, várnia kellett egy napot, s bár másnap sem volt jó rendszer, az orvosa ekkor már elvégezte a terápiát.

Az egyetem Onkoterápiás Intézetének vezetője, Mangel  László szerint hasonló eset ritkán fordul elő, s cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint az egyetem és a számítógépes rendszert üzemeltető informatikai cég elszámolási vitája miatt álltak volna le.

A Bende Rihárd,  az ISH Informatika Kft. ügyvezetője szerint a PTE a kiállított számlák ellenértékét mindig időben elutalta, ráadásul a cégük másfél évtizede dolgozik az egészségügyben, úgyhogy az esetleges finanszírozási gondokhoz is hozzá van szokva.

Az egyetem egyébként azt is vizsgálja, ki a felelős a szerver hibájáért – tudta meg a Pécs TV híradója.