Szerződésekről a Fidesz és az MSZP

Gulyás Emil, a szocialisták képviselőjelöltje pénteken sajtótájékoztató keretében számolt be arról, hogy kikérték az önkormányzattól és az önkormányzati cégektől azokat a szerződéseket, amelyek azt bizonyítják, hogy a városvezetés négy év alatt 550 millió forintot fizetett ki “haveri” cégeknek és magánszemélyeknek különböző jogcímek – politikai és kommunikációs tanácsadás, megbízási szerződés, marketingtevékenység ellátása – révén.

hirdetés

A politikus szerint számukra ismeretlen szempontok alapján részesülhettek közpénzből az érintettek. Gulyás hozzátette, hogy számításaik szerint ez a több mint félmilliárdos összeg meghaladja a város 65 négyzetméternél kisebb lakásokra kivetett ingatlanadójából befolyó pénz mennyiségét.

[box title=”Reagált a Fidesz” box_color=”#e67600″]Decsi István, a Fidesz Pécsi Csoportjának alelnöke írta a következőket az elhangzottakra: “Hazug számháborúba keveredett a baloldal Pécs ma 74%-kal költ kevesebbet tanácsadókra, mint az előző szocialista városvezetések idején, nem beszélve a 3,2 milliárd forintos jutalomról, amelyet a szocialista városvezetések idején szétosztogattak – miközben csődbe vittek egy várost. Felhívjuk az MSZP figyelmét, hogy ezekre a szakemberekre elsősorban éppen a szocialista városvezetők miatt van és volt szükség, akik romokat, csontvázakat, káoszt hagytak maguk után, eladtak minden mozdíthatót – a buszoktól az ingatlanokig – és milliárdos adósságokat halmoztak fel, mindeközben pedig a város hírnevét a sárba tiporták” – írta az alelnök.[/box]