Szeszélyes napok jönnek

Főként napos, csapadékmentes időre számíthatunk a mai napon, csütörtöktől azonban már erősen felhős, borongós időt jósolnak a meteorológusok. A hétvége időjárása szeszélyes és változékony lesz.

hirdetés

 

Igen kellemes, szép őszi időnk lesz: napközben csapadék nem valószínű, és a szél is mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul, de délnyugaton néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 17 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön hidegfront érkezik, hatására erősebben megnövekedhet a felhőzet, és itt-ott zápor is előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél a délnyugati megyék kivételével többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hőmérséklet ennek ellenére nem esik vissza jelentősen, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

A hét utolsó napján borongós időre van kilátás, a felhősebb idő hatására 20 fok alatt marad a csúcshőmérséklet. Ennek ellenére csapadék nem, vagy csak elszórtan valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul. Napközben 13-18 fokra számíthatunk.

A hétvégére is az előző napok változékonysága lesz jellemző.  Szombaton változóan, vasárnap erősen felhős lesz az ég. Eső, zápor főleg vasárnap alakul ki. A délutáni órák hőmérséklete 15 és 20 fok között valószínű.

MEGOSZTÁS
Előző cikkE.ON: Vissza a jövőbe?
Következő cikkAdj vért!