Szigetvár visszaszerezte anyagi függetlenségét

Sajtóközlemény:

hirdetés

“Szigetvár visszaszerezte anyagi függetlenségét, sikerült lezárni az év elején kezdődött adósságrendezési eljárást. Mostantól a város újra maga rendelkezik anyagi javai fölött, ami nagyon komoly előrelépés az eddigiekhez képest. Úgy hiszem, a szigetváriak érdeke, nekünk pedig ezért kötelességünk, hogy megtaláljuk és felelősségre vonjuk azokat, akik szerepet játszottak városunk teljes eladósításában, és feltárjuk az elmúlt évek törvénytelenségeit.

Az előző városvezetés felelőtlenül, a közösség érdekeit figyelmen kívül hagyva romba döntötte Szigetvárt, és teljes csődbe sodorta a várost és az itt élőket. Valós gazdálkodás, a nehézségekkel történő szembenézés és hiteles, szakmai döntések helyett a könnyebb utat választották, és bedöntötték Szigetvárt – csaknem egy évre megbénítva ezzel a hatékony gazdálkodást.

Hivatalba lépésemet követően, első dolgom volt, hogy mielőbb visszaszerezzük Szigetvár függetlenségét, újra a város rendelkezzen vagyonával. Ennek érdekében sikeresen megállapodtunk a hitelezőkkel a fizetési feltételekről.

Köszönjük a Baranyai Megyei Bíróság gyors eljárását, melyben a törvényes keretek között, soron kívül biztosította az adósságrendezési eljárás megszüntetését és a hitelezők határidőben történő kifizetését.

Úgy gondolom, egyértelmű siker, hogy visszaszereztük városunk pénzügyi önállóságát. Siker azért is, mert az eljárás gyors megszüntetése annak a hitelességnek és kiszámítható, tisztességes politikának az eredménye, ami az új városvezetést jellemzi.

Ezzel együtt kötelességünk megtalálni és felelősségre vonni azokat, akik rossz döntéseikkel, politikai- vagy magánérdekeiket követve elherdálták a város vagyonát és a totális csődbe taszították Szigetvárt, ellehetetlenítve a város működését.

Ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy az elmúlt években történt törvénysértéseket, és gyanús ügyleteket feltárjuk, amelyek kárt okoztak Szigetvárnak és minden itt élőnek – emiatt tettünk feljelentést is például hivatali visszaélés miatt.

Egyszer és mindenkorra le kell zárnunk a múltat, azt a múltat, amelyet a magánérdekek mentén történő városvezetés és politika jellemzett.

Új korszak kezdődött városunkban, ahol a szigetváriak érdekei a legfontosabbak. Mostantól fegyelmezett, átlátható és jogszerű gazdálkodás, törvényes működés kíséri az önkormányzati, városvezetői munkát, mert a célom az, hogy Szigetvár hosszútávon is sikeres, biztos lábakon álló város legyen.

Kolovics János

Szigetvár polgármestere