Szigorúbban járnának el az újságírók elleni támadásokkal

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) az újságírók, fotóriporterek, operatőrök és az őket segítő munkatársak elleni támadások büntetőjogi szankcióinak szigorítását kezdeményezi – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

hirdetés

Közleményük szerint a MÚOSZ elnöksége elfogadhatatlannak tartja az M1 Híradójának műsorvezetője ellen elkövetett támadást.

“A médiában dolgozók közszereplőkhöz hasonló szabad bírálata a demokratikus nyilvánosságnak természetes és építő eleme” – fogalmazott a szövetség. Az erőszakos akciókat ugyanakkor “határozottan és egységesen” kell elítélnie a magyar társadalomnak, az újságírók és a médiafogyasztók közösségének – tették hozzá.

Az M1 aktuális csatornán kedd délelőtt számoltak be arról, hogy a munkája miatt megtámadták és bántalmazták az M1 egyik műsorvezetőjét.

Tájékoztatásuk szerint Borsa Miklóst Balatonfüreden támadták meg. Először azt kérdezték tőle, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak és ütötték, közben azt ordították neki: “most hazudj!”. A műsorvezető – mint mondták – a történtekhez képest jól van, de nincs olyan állapotban, hogy műsort tudjon vezetni, otthonában gyógyul.