Szilveszterkor mínusz 20 fok lehet

Várható időjárás az ország területén szerda estig
————————————————

hirdetés

Szerdán eleinte többnyire derült, napos idő lesz, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, csapadék nem várható. Kezdetben az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon többfelé, a Tiszántúlon néhol erős lökések kísérik, ezért hófúvásra továbbra is számítani kell, majd estétől jelentősen mérséklődik a légmozgás. Szerdán főként délkeleten élénkülhet meg az északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -13 fok között valószínű, de a vastagabb hóval fedett tájakon -15, -20 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -2 és -6 fok között alakul.

Az időjárási helyzet Európában
——————————
Nyugat-, Délnyugat-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, emiatt a Brit-szigetek, Franciaország nyugati része, valamint a Pireneusi-félsziget fölött általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor szárazföldünk északi és keleti vidékei fölött ciklonok alakítják az időjárást Errefelé gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, a ciklonok előoldalán többfelé havazik, hátoldalán elszórtan hózáporok alakulnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli területein általában 1 és 12 fok között változik, sőt a déli tájakon 15, 17 fok is előfordul. Ezzel szemben Európa nagy részén napközben is fagy, többnyire -2 és -8 fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten többfelé -11, -19, néhol -20, -22 fokot mérnek. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább anticiklon alakítja, többnyire száraz, hideg idő várható.