Szivacsot lőnek a rendszerbe

Hálózatöblítési és -tisztítási munkálatokat végeznek a napokban Pécsett a tortyogói távvezetékeken, ezért előfordulhat, hogy zavaros víz folyik majd a csapokból.

hirdetés

A tortyogói kutaktól a belvárosig ivóvizet szállító, a város vízellátása szempontjából kiemelten fontos két vezetéket két ütemben, egymás után tisztítja meg a szolgáltató. Összesen 6400 méternyi csövön halad át a szivacslövedék, amely a vízből időről-időre kiváló, egyébként ártalmatlan anyagokat távolítja el a vezetékek belső faláról.

A víz zavarosodását a vezeték felületén keletkezett lerakódások felkavarodása okozza, amely az egészségre nem ártalmas és a víz ülepítésével megszüntethető.

A munkálatok első üteme során november 13. és 23. között vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő Pécsett a Fogadó városrész, Rácváros, Kovácstelep, Uránváros, Szigeti városrész, Ispitaalja és a Belváros területén (a Makay – Mártírok – Kálvin – Alsómalom – Felsőmalom – Majorossy – Mária – Janus Pannonius – Alkotmány – Ifjúság – Tiborc – Pázmány Péter utcák által határolt területen).

A vízzavarosodás főként a munkálat első és utolsó napjaiban lesz érzékelhető. Ezzel egy időben, november 13-án 10 és 12 óra között egy másik karbantartás miatt a Hunyadi út – Mária utca – Ágoston tér – Szentágothai sétány által határolt területen is várható átmeneti zavarosodás.

[frame] A Tettye Forrásház azt javasolja a fogyasztóknak, hogy amennyiben a víz zavarosodását észlelik, lehetőség szerint kerüljék a mosó- és mosogatógépek használatát, illetve a gépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet. [/frame]