A szívbetegeken is segít a harkányi gyógyfürdő

Az utóbbi időben a hagyományos mozgásszervi betegségek rehabilitációja, a pikkelysömör kezelése és a programozott nőgyógyászati ellátás mellett a Magyarországon legnépesebb betegségcsoport, a szív és érrendszeri problémákkal küzdők számára is jelentős fejlesztések történtek a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház Nonprofit Kft.-ben.

hirdetés

A közelmúltban került átadásra a frissen leszigetelt és újraburkolt “A” épületes gyógyfürdőmedencénk, melyet termál, illetve hagyományos vízzel egyaránt lehet tölteni. Ezt követően az intézményünk balneológiai épületében található medencecsarnokhoz tartozó kiszolgáló helyiségek felújítási és átalakítási munkái kerültek felavatásra. Főigazgatónk, dr. Péter Iván Antal elmondta: „a mára már elavult, kisebb betegszámra méretezett vizesblokkok felújítása, közbeszerzéses eljárást követően került kivitelezésre és az eredményes gazdálkodásnak köszönhetően saját erőből és fenntartói támogatással került megvalósításra”.

Az elmúlt napokban lezárult több jelentős eszközbeszerzés is, melynek kapcsán számos gyógytornászok által használt eszköz, valamint a csontritkulás diagnózisában elengedhetetlen DEXA vizsgáló érkezett. „A teljes test csontsűrűségének és ásványi anyag tartalmának, valamint a zsír illetve lágyszövet tömegének és arányának számítására egyaránt alkalmas gép országosan is az egyik legmodernebbnek tekinthető”, hangsúlyozta dr. Nusser Nóra, orvos igazgató.

Azonban a legnagyobb arányú eszközfejlesztés a kardiológiai rehabilitáció, valamint az ahhoz kapcsolódó testsúlycsökkentő és belgyógyászati betegprofilt érinti, mely az ÚMFT Dél-Dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Dunántúli Régióban” című pályázat keretében került beszerzésre. Dr. Ajtay Zénó orvos igazgató helyettes szerint: „az eszközös feltöltése révén lehetőségeink kiteljesedtek, hiszen korszerű UH készülék, újraélesztéshez szükséges defibrillátor, holter EKG, vezeték nélküli monitor rendszer, transztelefonikus EKG, vérgáz meghatározó készülék és terheléses rendszerek érkeztek, melyek használatára jó ideje készültünk kórházunkban tanfolyamok és továbbképzések formájában”.