Szívesebben fizetünk kártyával

Lehúzza, nem húzza?

Egyre többet használják Visa kártyájukat a magyarok, az idén június-augusztusban 17 százalékkal gyakrabban fizettek kártyával és ugyanennyivel emelkedett az általuk fizetett összeg is – derül ki a Visa Europe csütörtökön közzétett adataiból.

hirdetés

Az adatok alapján június és július volt a legforgalmasabb hónap, a tavalyi hasonló időszakhoz képest közel 20 százalékkal több átutalást regisztrált a vállalat, ugyanakkor az elköltött összeg mértéke augusztusban volt a legmagasabb.

A magyarok körében a legnépszerűbb európai úti cél Olaszország és Horvátország volt idén, Görögország pedig felkerült a 10 legnépszerűbb desztináció közé, ahol a magyarok 50 százalékkal többet költöttek a POS termináloknál idén nyáron, mint 2013-ban.

A vizsgált időszakban leggyakrabban szupermarketekben és benzinkutakon használták kártyájukat a magyar turisták, legnagyobb értékben viszont a szállodákban fizettek, a tavalyi összeghez képest 21 százalékkal többet.

A külföldi Visa kártyatulajdonosok a nyári hónapokban összességében 11 százalékkal többet és 20 százalékkal gyakrabban költöttek kártyával Magyarországon.

Június-augusztusban a szlovák kártyabirtokosok használták legtöbbet bankkártyájukat Magyarországon, őket sorrendben az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Németországból és Franciaországból idelátogatók követték – olvasható a jelentésben.