Szívesen utaznak Pogányból a pécsiek

Idén ismételten charterek hagyják el a pogányi légikikötőt június második felétől: egy utazási iroda gépei a görög szigetre, Korfura és a bulgáriai Burgasz városába repülővel szállítanak utasokat a hónap végétől. Mint megtudtuk: a júniusban és az augusztus végén induló gépmadarakon már alig van hely.

hirdetés

Fotó: Sándor Judit

Ahogy arról a Pécsi Hírek már korábban beszámolt, a gépek egy légitársaság és Neckermann Utazási Iroda közötti megállapodásnak köszönhetően indulnak el újra a turistaszezonban. A június második felétől szeptemberig tartó időszakban heti egyszeri indulást terveznek mindkét országba.

Gondi Mónika, a Neckermann pécsi irodavezetője azt mondja, hogy nagyon jól alakulnak a foglalások mindkét úti célra. „Nagyon örülnek a pécsiek és a környékbeli utasok a lehetőségnek, hogy Pécsről közvetlen charterjárattal kényelmesen és időt megtakarítva utazhatnak” – így az irodavezető. A szakember kérdésünkre válaszolva azt mondja, mindkét úti cél kedvelt, de talán Korfu még mindig keresettebb, mint Bulgária.

Ennek Vétek Emi, a Pécs-Baranyai Iparkamara turisztikában jártas alelnöke szerint szerepe lehet az üdülőhellyel kapcsolatos korábbi beidegződésnek. Vétek Emi szerint meglehet, még eltart egy darabig, amíg az egyébként hatalmas fejlődésen keresztülmenő bolgár tengerpartról kialakított kép a valóságot tükröz majd.

Gondi Mónika a mostani pogányi lehetőségekről elmondta: a széles szálláskínálatnak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb szolgáltatást. Az utasok többsége a szállodát választja minimum félpanziós ellátással, de a teljes ellátást nyújtó ajánlatok is igen kedveltek.

Annak, aki most gondolkozik utazáson, érdemes figyelembe vennie, hogy a júniusi és az augusztus végi időpontokra már alig van szabad hely, eddig ezek a legkedveltebb időpontok. A főszezoni időszakban is szépen telik viszont a gép, így bizonyos időpontokban, például augusztus elején már csak korlátozott számban vannak szabad férőhelyek, így érdemes mielőbb foglalnia annak, aki a lehető legkényelmesebb módon, azaz pogányi indulással akarja elérni a tengerpartot.

Már csak azért is igaz az irodavezető intelme, mert a Korfura és Burgaszba induló charterek csak nyár végéig közlekednek, utószezonos ajánlatokat nem tervez az iroda. Emellett

Dragovácz Márk, a Pécs-Pogányi Repülőteret Működtető Kft. ügyvezetője lapunk kérdésére elmondta: bár több lehetőségről is folyamatosan tárgyalnak, egyelőre nem jelezték, hogy Pécsről, illetve Pécsre érkezne további járat a turistaszezonban.

hirdetés