Szól a Dankó Rádió!

Farkas Bálint és Szolnoki Tibor operettművész vendégszereplésével, élő kívánságműsorral indul el szombat reggel 6 órakor a közmédia új zenei rádiócsatornája, a Dankó Rádió – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap az MTI-vel.

hirdetés

A klasszikus magyar nótát, cigányzenét, operettet és népdalt sugárzó, hiánypótló tematikus csatorna tíz nagyváros (Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged, Miskolc, Szombathely, Győr, Nyíregyháza, Szolnok és Mosonmagyaróvár) vételkörzetében lesz fogható.

A Dankó Rádió 6 órakor élő kívánságműsorral kezdi meg sugárzását: a Jó reggelhez szól a nóta című műsort Erdélyi Claudia, Tarnai Kiss László és Asbóth József vezeti. Déltől a Jó ebédhez szól a nóta című kívánságműsorban ismét mindhárom műsorvezetőtől lehet kérni.

Az első napot követően minden reggel 6 órától 10-ig nóta-összeállítást hallhatnak a műfaj kedvelői. Ezt követi Erdélyi Claudia Az a szép című egyórás válogatása a nóta nagymestereinek műveiből, majd újabb egy órában Nagy Ibolya operettprimadonna műsora jelentkezik, az első héten Farkas Bálint, a második héten Szolnoki Tibor operettművész vendégszereplésével.

A délutáni órák is főleg a nóta kedvelőihez szólnak: 12-től 14 óráig hétköznapokon élő, interaktív nóta-kívánságműsor hallható Tarnai Kiss Lászlóval, majd Tudod-e még az én nótám? címmel Asbóth József műsora jelentkezik legnagyobb nótaszerzőink dalaival. Délután 3 és 5 óra között ismét nóta, majd 5 és 6 között operett szól. Ezt követően este 8 óráig megint a nótáé a főszerep.

Az este 8 órakor kezdődő egyórás népzenei blokkban magyar és cigány előadók felvételeit élvezhetik a műfajkedvelők, este 9 órától reggel 6-ig pedig az aznapi műsorok ismétléseit sugározza a közszolgálati csatorna.

Az országos rádió a zenekínálata – amelyet 80 százalékban a cigány és magyar nóta, 20 százalékban pedig az operett és a népzene alkotja – mellett egységes hírszolgáltatással is jelentkezik. A Dankó Rádió hírei elsősorban a vidéki Magyarország történéseire fókuszálnak majd.

A rádió adása a Régió Rádió eddigi frekvenciáin, Budapesten pedig a 98,6 MHz-en lesz hallható.