Szombaton megnyílt a Hullámfürdő strandja

Június 18-án, szombaton reggel 9 órakor megnyit a Hullámfürdő strandja is, amely naponta 19 óráig várja a látogatókat. A napi belépőjegy ára ugyanannyi, mint az uszodabelépőé volt, azaz 990 forint.

hirdetés


Az iskolai szünetre végül a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-nek egy ötmillió forintos gyors minisztériumi műhelytámogatás felhasználásával, illetve megfeszített munkával sikerült oly mértékben elhárítania a kültéri medencék körül az előző vezetőség munkálkodása alatt hosszú évek alatt felgyülemlett és nem kezelt problémákat, hogy a strand június 18-án, szombaton reggel 9 órakor kitárhassa kapuit a látogatók előtt.

A strandszerzonra kicsinosított park, újrafestett strandbútorok, felújított gyermekjátszótér és homokozó várja a családokat.

Bár a ma divatos élményelemek terén a Hullámfürdő nem vetekedhet a környék új wellnessközpontjaival (cserében a belépőárak is nagyságrenddel olcsóbbak), a minden órában nyolc percet működő névadó hullámoztató berendezés immár igazi kuriózumnak számít, míg e medencében egy „buborékoztató” és egy „vízzuhatag” is működik. A strand nagy előnye elsősorban belvárosi fekvése lehet, így a csak a napközben pár órányi szabadidővel rendelkezők is élvezhetik a kánikuláai strandolás üdítő hatását.

Most szombattól a két szabadtéri medence közül egyelőre csak az egyik, a „hullámoztatós” lesz használható (a kültéri medencék vize egyébként nem fűtött, a víz hőfoka csütörtökön 22 fok volt). A jelentősebb karbantartáson átesett 33-as medencét ugyan a napokban szintén feltöltik vízzel, ám azt csak a szükséges vízminőségi vizsgálatok elvégzése után, várhatóan július 1-től vehetik birtokba az úszók.

A nyitással egyidejűleg új beléptető rendszert vezetnek be a Hullámfürdőben: a különféle szolgáltatások függvényében más-más színű karszalagot kapnak majd a betérők a pénztárban.

A belépőjegy, illetve bérletárak egyébként változatlanok, az egész napos belépő 990 forintba kerül. A kültéri strand mindennap 9-19, a fedettuszoda-rész azonban továbbra is 6-22 óráig várja a látogatókat.

Bővebb információk, pályafoglaltság, bérletárak, nyári úszótáborok: www.hullamfurdo.hu.